keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Revontuliennuste 8.–11.2.2017

Auringossa ei ole tapahtunut taustakohinaa voimakkaimpia purkauksia viimeksi kuluneen vuorokauden aikana. Aurinkotuuli saavutti huippuarvon 576 km/s ja IMF-kentän voimakkuus on ollut huippuarvossaan 5 nT ja sen Bz-konponetti -4 nT. Yli 2 MeV elektroneja on ollut hyvin runsaasti.

Ennuste

Avaruussäähän vaikuttaa edelleen laaja korona-aukko, joka ulottuu Auringon pohjoisnavalta etelänavalle. Korona-aukossa hiukkastiheys on alhainen (< 1 ppcm3) ja aurinkotuulen nopeus on noin 500 km/s. Kp-indeksin suurin arvo Kp=3 saavutettaneen ensiyönä ja seuraavina sen odotettu arvo on noin Kp=1–2.

Yö 8./9. revontulia nähtäneen Lapissa mutta ne ovat enimmäkseen rauhallisia kaaria ja vöitä. Muualla Suomessa revontulien näkymiseen on hyvin pieni mahdollisuus ja niitä tuskin nähtäneen etelärannikolla.

Yöt 9./10. ja 10./11. ovat hyvin rauhallisia. Revontulien todennäköisyys on pieni Pohjois-Lapissa, muualla Suomessa niitä tuskin nähtäneen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida kunhan pysyt aiheessa. Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua. Toimituksen kelvottomiksi katsomat viestit saavat arvoisensa lopun.